🚄 Raylı Sistemlerde Bağımsız Emniyet Değerlendirmesi ve Belgelendirme
📅 Program Tarihi ve Saati: 30/05/2024
🎙 Konuşmacı: Muharrem Akkoç
🚄 Raylı Sistemlerde Bağımsız Emniyet Değerlendirmesi ve Belgelendirme 🚄
LojiTV’de Demiryoluna Perspektif Bakış Programı’nda bu hafta:
💡 Türkiye’nin Öncüsü: Avrupa’daki vakıf kuruluşlarıyla rekabet eden Türkiye’deki ilk ve tek 100% yerli demiryolu belgelendirme ve bağımsız gözetim firması DeTIM Ltd. Firmasından Muharrem Akkoç programımızın konuğu oluyor!
🌍 Uluslararası Projeler
🛤 UTP ve TSI’lar
🔍 Sertifikalar ve Alt Sistemler
⚠Emniyet Açısından Önemli Alt Sistemler
🔗 Daha Fazla Bilgi İçin: Programı kaçırmamak ve detayları öğrenmek için takipte kalın!
📌 Programa Katılım İçin Etiketler: #RaylıSistemler #DeTIM #Belgelendirme #Certification #MuharremAkkoc #RailwaySystem #Inspection #Gelecek
🔗 Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: www.lojitv.com
Neler Sorduk:
- Öncelikle hoşgeldiniz, yayınımıza katıldığınız için çok teşekkür ederiz. İzleyicilerimize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?
- 100 yıllık Avrupa’daki vakıf kuruluşları ile rekabet eden Türkiye’deki ilk ve tek 100% yerli demiryolu belgelendirme ve bağımsız gözetim firması olduğunuzu biliyorum. Çünkü ben de böyle bir girişimin bir parçasıyımJ Kapsamlarınızda bağımsız emniyet değerlendirmesi AsBo / ISA ve aynı zamanda Avrupa Birliği mevzuatı olan TSI’lara göre belgelendirme, ECM belgelendirmesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulusal teknik kurallarına göre de DeBo (Atanmış kuruluş) yetkinliklerine sahipsiniz. Avrupa’da, Balkanlarda ve Orta Doğu’da farklı ülkelerden birçok proje yapmaktasınız. Bu fikrin çıkışından biraz bahseder misiniz?
- Denetimlerde çok detaylı konular oluyor. Eğitimler ve denetimlerde yaptığınız başarılı uygulamalrdan bahsedebilir misiniz? (DeTIM Dijital Denetim e Belgelendirme Platformu)
- Şimdi ortada bir demiryolu sistemi var ve birçok alt sistemden oluşuyor. Bunları ayırdığınızda hangilerine ne gibi sertifikalar gerekmektedir?
- UTP ve TSI dediğimizde ne anlamalıyız? Ülkemizde hangileri zorunlu?
- Gelecekte uluslararası perspektiften bakılınca ne gibi yenilikler bekleniyor mevzuatta? (Siber Güvenlik, dijital dönüşüm, demiryolu sinyalizasyonunda dijital sinyalizasyon, sürücüsüz ve insansız sistemler, İnsan Organizasyonel Faktörler, hyperloop ile ilgili gelişmeler…)
Çok teşekkürler.